Prostory ČT si prohlédlo 10.000 lidí, proti roku 2003 zájem klesl

22.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 22. května (ČTK) - Přibližně 10.200 lidí si dnes prohlédlo prostory, ve kterých vznikají pořady České televize v Praze, Brně a Ostravě. Před dvěma lety přilákala televize téměř 17.000 lidí. Tehdy byla prohlídka spojená s oslavou 50. výročí prvního televizního vysílání a den otevřených dveří se konal po osmi letech. "Na nižší návštěvnosti se podepsalo i hezké počasí. Řada lidí dala přednost buď přírodě, nebo pražskému maratonu," řekl mluvčí televize Martin Krafl.

Na dvouhodinovou prohlídku návštěvníci čekali dopoledne ve frontách v průměru 45 minut. Odpoledne se podle Krafla lidé do televizních prostor dostali i bez čekání. "První návštěvnice přišla mezi čtvrtou a pátou hodinou ráno. Otevírali jsme v devět hodin," dodal Krafl.

Na Kavčí hory přilákal den otevřených dveří 6800 návštěvníků. Tradičně velký zájem vzbudil mezi návštěvníky zpravodajský objekt s Velínem, ze kterého Česká televize vysílá každý den hlavní zpravodajské pořady Události a Události, komentáře a studio nového zpravodajského kanálu ČT 24. Děti zaujalo vybavení studia Kouzelné školky, a také dekorace pohádky Kočičí princezna, která se v těchto dnech natáčí.

Do brněnského studia České televize V Jezuitské ulici dorazilo podle Krafla asi 1800 zájemců, kteří nahlédli do režie, střižny, zvukovýroby, maskérny a kostymérny. Mluvčí brněnského studia ČT Hana Orošová uvedla, že desítky lidí stály ve frontě ještě po 16:00, kdy měl den otevřených dveří oficiálně skončit. Většinu návštěvníků tvořily rodiny s dětmi. Lidem se nejvíc líbila studia, v nichž vznikají zpravodajské pořady a také velké studio, které znají z pořadů Banánové rybičky nebo AZ Kvíz.

Branami Televizního studia Ostrava prošlo 1600 diváků. vyzkoušet si mohli čtecí zařízení a v redakci zpravodajství si zkusili namluvit odhlášení zprávy.

V roli pořadatelů se tuto neděli ocitla řada zaměstnanců a známých tváří České televize. V Praze byl velký zájem o fotografie s autogramy sportovních komentátorů mj. Roberta Záruby, Petra Vichnara, Petra Svěceného a Vojtěcha Bernatského. V Brně se návštěvníci například setkali s dvěma členy brněnské četnické pátrací stanice ze seriálu Četnické humoresky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK