Americké akcie dopoledne klesaly

24.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 24. května (ČTK) - Akcie předních amerických korporací dopoledne klesaly. Investoři byli nejistí před dnešní zprávou americké centrální banky Fedu k ekonomice a úrokovým sazbám. Před polednem snížila ztráty akcií internetová zpráva, podle níž je vůdce skupiny Al-Káida abú Músá Zarkáví zraněn.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času, tedy v 18:00 SELČ, oslabil o 0,4 procenta na 10.480,7 bodu. Index trhu Nasdaq se v poledne snížil o 0,1 procenta na 2054,6 bodu. Nasdaq v pondělí vzrostl sedmý den za sebou a DJI uzavřel den na nejvyšší úrovni od počátku dubna.

Al-Káida v prohlášení na internetu vyzvala stoupence, aby se za Zarkávího modlili. Zprávu se ale nepodařilo ověřit. USA za pomoc při dopadení tohoto Jordánce vypsaly odměnu 25 milionů dolarů.

"Zpráva o Zarkávím trhu trochu pomohla," uvedl jeden z obchodníků. Dodal ale, že klíčem bude pro obchodníky zpráva Fedu. "Pokud komentář Fedu potvrdí, že je inflace pod kontrolou, možná k večeru akcie porostou," uvedl jiný dealer.

Akcie biotechnologických firem dopoledne rostly díky pozitivní zprávě ze společnosti Genentech, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK