Morgan Stanley snížil doporučení k akciím Telecomu a TPSA

27.05.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 27. května (ČTK) - Investiční společnost Morgan Stanley snížila nákupní doporučení k akciím Českého Telecomu a polského operátora TPSA. Beze změn naopak ponechala doporučení k akciím maďarského Magyar Telekomu.

V případě Telecomu analytici Morgan Stanley doporučují, aby byly akcie v portfoliu zastoupeny ve stejném poměru jako ostatní tituly. Doposud naopak radili, aby akcie Telecomu tvořily větší poměrnou část portfolia než jiné tituly. Cílovou cenu ale zvýšili na 493 Kč z předchozích 401 korun.

Akcie maďarské společnosti Magyar Telekom by měly být v portfoliu zastoupeny stejným poměrem jako ostatní akcie. Analytici ale snížili cílovou cenu k akciím maďarského operátora na 940 z dosavadních 952 forintů.

Nejméně by se investoři měli v současné době zajímat o nákup akcií polského operátora TPSA. Morgan Stanley doporučuje, aby tyto akcie tvořily pouze menší poměrnou část než ostatní tituly v portfoliu, zatímco až doposud analytici radili stejné zastoupení. Cílovou cenu ale zvýšili na 20,05 z předchozích 18,38 zlotého.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK