Prezident kolínské automobilky TPCA Enomoto odchází

04.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 4. června (ČTK) - Prezident kolínské automobilky Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) Masatake Enomoto se chystá opustit nejvyšší post ve firmě, píše Mladá fronta Dnes. Enomoto zřejmě splnil svou misi a Japonci už mají pro běžný provoz vybraného nového manažera. Automobilka závod slavnostně otevřela tento týden.

"Já to nyní nemohu potvrdit ani vyvrátit," řekl listu mluvčí kolínské automobilky Matěj Matolín.

Automobilka už o Enomotově odchodu informovala vedení města, dodává MfD. "Už to několik dní víme," řekl deníku nejmenovaný zdroj z kolínské radnice.

Enomoto začal řídit projekt pár měsíců poté, co se továrna začala stavět, a byl dva roky zodpovědný za přípravu výroby. Její organizaci má ve francouzsko-japonském závodu na starosti Toyota. Je tedy pravděpodobné, že jej nahradí opět manažer z Japonska.

Pod Enomotovým vedením vyrostl v Kolíně nejmodernější závod, jaký má Toyota ve své flotile. Enomoto pracuje v Toyotě celou svoji kariéru. Do Evropy jej druhá největší světová automobilka vyslala v roce 2001, aby řídil plány na společný malý vůz z Peugeotem a Citroënem. Enomoto si nechal na vizitku vepsat mezi jméno a příjmení i slovo Kolín, aby si jeho kolegové v Japonsku lépe zapamatovali, kde vyrůstá nová továrna Toyoty.

TPCA zahájila komerční výroba na konci února a do konce května vyrobila přes 11.000 vozů. Do konce roku by z jejích linek mělo sjet přes 100.400 aut. Na trhu se objeví začátkem června. Z celkového počtu vyrobených aut má každá značka, tedy Toyota Aygo, Peugeot 107 a Citroën C1 po třetině.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK