ING převezme slovenský penzijní fond Tatry-Sympatia

06.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


AMSTERODAM 6. června (ČTK) - Nizozemská finanční společnost ING převezme slovenský penzijní fond Tatry-Sympatia. Podnik ho získá od společnosti Kardan, které za něj zaplatí přibližně 35 milionů eur (zhruba 1,1 miliardy Kč). Fond ve správě společnosti VSP Tatry má více než 300.000 klientů.

ING si chce převzetím předního soukromého penzijního fondu na Slovensku upevnit pozici jednak mezi penzijními fondy, jednak v rámci skupiny rozvíjejících se trhů. ING považuje tuto oblast za důležitou pro další růst skupiny.

ING je jedním z pěti největších pojišťovacích ústavů v Evropě a převzetím fondu VSP Tatry, který podniká na trhu dobrovolného důchodového pojištění, získá na slovenském trhu penzijních fondů značný vliv. VSP Tatry má totiž 44 procent trhu a ve správě aktiva zhruba za 181 milionů eur.

"Tatry-Sympatia dává ING požadovaný prostor k tomu, aby mohla na Slovensku vybudovat silnou a trvale udržitelnou pozici v rámci penzijních fondů," uvedla ING ve sdělení. ING má v Nizozemsku asi 200.000 klientů, kteří využívají životního pojištění a povinných penzijních účtů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK