PragoNet chce na podzim spustit Registr živnostenského podnikání

06.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 6. června (ČTK) - Telekomunikační firma T-Systems PragoNet chce na podzim spustit Registr živnostenského podnikání, který by měl nahradit dosud roztříštěné systémy a zkvalitnit evidenci podnikatelů a jejich aktivit. Firma vyhrála výběrové řízení vyhlášené ministerstvem průmyslu a obchodu. Registrační systém za 140 milionů korun bude provozovat čtyři roky. Oznámil to mluvčí T-Systems PragoNet Anton Zima.

Podle mluvčího ministerstva průmyslu a obchodu Ivo Mravinace firma přeložila ekonomicky nejvýhodnější nabídku. Registr živnostenského podnikání bude prvním z klíčových registrů státní správy, který bude provozován způsobem, při němž určitou činnost zajišťuje externí organizace, uvedla firma.

Telekomunikační společnost PragoNet vznikla v roce 1996. V říjnu 2000 v ní získal Deutsche Telekom prostřednictvím divize T- Systems stoprocentní podíl. Z původně metropolitního operátora se T-Systems PragoNet rozšířil na společnost nabízející lokální i globální řešení informačních a telekomunikačních technologií, včetně řízení projektů a konzultačních činností.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK