Nova: Prodejci Tele2 se údajně vydávají za pracovníky Telecomu

06.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 6. června (ČTK) - Český Telecom obvinil konkurenční firmu Tele2 z neetického jednání, uvedla dnes televize Nova. Jde o to, že se prý prodejci Tele2 vydávají za pracovníky Telecomu a lidem pod záminkou změny tarifu dávají podepsat smlouvy o změně operátora, informovala televize. Telecom tvrdí, že už ví o stovkách případů. Zvažuje, že přistoupí k prvním krokům na svou obranu, uvedla Nova. Společnost Tele2 prý o žádném takovém případu neví.

"Řada těch zákazníků se nám samozřejmě ozývá, písemně i telefonicky, jsou to řádově stovky," řekl Nově mluvčí Telecomu Vlastimil Sršeň. Jeden z klientů poslal podle Novy na Tele2 stížnost k Českému telekomunikačnímu úřadu.

Společnost Tele2 přitom prý neví, že by se její lidé vydávali za pracovníky Telecomu. "Já musím říci, že opravdu nemáme v tomhle okamžiku žádný konkrétní případ, který bychom řešili," uvedl v televizi mluvčí Tele2 Petr Stoklasa.

Podle Telecomu není nyní jednoduché vyčíslit ztráty, do budoucna se však chce proti podobným praktikám konkurence bránit, sdělila Nova. "To znamená, že se budeme bránit nějakou právní cestou," dodal mluvčí firmy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK