ČSOB, Raiffeisenbank a Hypoteční banka opět zlevňují hypotéky

08.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 8. června (ČTK) - ČSOB, Raiffeisenbank a Hypoteční banka opět zlevňují hypotéky. Snížení úrokových sazeb se týká především hypoték s tříletou fixací a s nejčastěji využívanou pětiletou fixací. Banky podle svých slov reagují na vývoj trhu. Zlevňování hypoték odstartovala ČNB, když koncem dubna náhle snížila úrokové sazby na nové historické minimum.

ČSOB snížila úrokové sazby u standardní hypotéky a hypotéky na družstevní bydlení. Sazby se snižují u fixace na dobu jednoho roku o 0,3 procentního bodu, u fixace na tři roky o 0,25 bodu a u fixace na pět let o 0,2 bodu. Raiffeisenbank snížila úroky u klasických hypoték i u takzvaných amerických hypoték.

Pětiletá sazba klesá z 3,98 procenta na 3,77 procenta. U průměrného úvěru 1,3 milionu korun splatného za 20 let tak měsíční splátky klesnou přibližně o 150 Kč, informoval mluvčí Raiffeisenbank Tomáš Kofroň. Pětiletá sazba je podle něj mezi klienty banky nejoblíbenější, volí ji přibližně třetina všech klientů.

Úrokové sazby fixované na tři roky klesají na 3,39 z dosavadních 3,67 procenta. U americké hypotéky klesá sazba u pětileté fixace z 5,99 procenta na 5,68 procenta. Hypoteční banka klientům nově garantuje do 31. července úrok 3,89 procenta u hypotéky s pětiletou fixací. Banka dále snižuje minimální roční a tříleté úrokové sazby až o 0,3 procentního bodu. Jednoletá fixace tak nově začíná na 2,69 procenta a tříletá na 3,55 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK