Vláda schválila peníze na byty pro zaměstnance automobilky TPCA

08.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 8. června (ČTK) - Město Kolín získá od státu 151 milionů korun na výstavbu infrastruktury pro nové byty určené pro zaměstnance automobilky Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA). Finanční příspěvek schválila vláda, která zároveň uložila ministerstvu dopravy vypracovat do poloviny července projekt stavby obchvatu města a silničního napojení nové automobilky.

"Vláda přidělila 151 milionů korun na dostavbu bytů, které souvisí se závazkem ČR (vůči automobilce TPCA). Celkem by v Kolíně mělo být v souvislosti s výstavbou automobilky postaveno 850 bytů, tak jak je to uvedeno v memorandu," řekl dnes novinářům po jednání vlády ministr průmyslu a obchodu Milan Urban. Dodal, že ministerstvo dopravy má podle usnesení vlády do 15. července předložit materiál, který bude obsahovat scénář výstavby obchvatu Kolína. "Jedná se o částku zhruba 1,7 miliardy korun," uvedl Urban.

První z 850 bytů určených pro zaměstnance automobilky v Kolíně vznikají přestavbou bývalých kasáren a město v nich chce předat automobilce do konce roku asi 300 bytů. Zbylé byty by měly být postaveny v lokalitě u vodárny. Z infrastruktury potřebné pro jejich stavbu se ale buduje zatím jen kanalizační sběrač. Podle kolínského místostarosty Jiřího Buřiče zatím městu chybí peníze na vodovod nebo rozvody elektřiny a plynu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK