Galaxii Sport koupí skupina PPF, obchod schválila vysílací rada

17.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 17. června (ČTK) - Regionální sportovní televizní stanice Galaxie Sport změní vlastníka. Většinový majitel Jiří Hojgr a minoritní vlastník GES Media Holding prodají své podíly společnosti Hartic, jejímž jediným akcionářem je PPF burzovní společnost. Částku transakce firmy neuvedly. Převod podílů schválila tento týden i Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.

Skupina PPF tak rozšiřuje své aktivity na poli médií. Do loňského prosince vlastnila většinový podíl v Nově. Poté, co jej prodala společnosti CME, se stala minoritním akcionářem této společnosti, která provozuje televizní stanice v šesti zemích střední a východní Evropy.

Hojgr řekl, že důvodem obchodu je snaha o další rozvoj stanice, která se mimo jiné uchází o jednu z digitálních televizních licencí, o nichž vysílací rada nyní rozhoduje. "Pro rozvoj preferuji silného českého partnera, který je ochoten a schopen nějakým způsobem poskytnout prvotní investici a následně pokračovat v rozvoji programu," uvedl Hojgr, který ve stanici vlastní dvoutřetinový podíl.

"O žádných personálních změnách nejednali a myslím, že personální obsazení zůstane stejné," poznamenal Hojgr; případné změny však nevyloučil.

Galaxie Sport vysílá přes satelit a v kabelových sítích od roku 2002. Základem programového schématu Galaxie Sport jsou přímé přenosy hokejové NHL, anglické fotbalové Premier League, německé Bundesligy a italské fotbalové Série A. Nabízí i tenisové turnaje, motocyklové a automobilové závody a další sporty.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK