Americké akcie před polednem stagnovaly

21.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 21. června (ČTK) - Akcie předních amerických korporací dnes dopoledne na newyorské Wall Street stagnovaly. Pozitivně na trh zapůsobilo lepší hodnocení polovodičového sektoru analytiky, negativní dopad ale měla varování firem před nižšími zisky a vysoké ceny ropy, které jsou blízko historických maxim.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času, tedy v 18:00 SELČ, klesl o nepatrných 0,01 procenta na 10.608,26 bodu. Index technologického trhu Nasdaq se v poledne zvýšil o 0,11 procenta na 2090,5 bodu.

Analytici investiční banky Lehman Brothers zvýšili polovodičovému sektoru hodnocení z neutrálního na pozitivní. V odvětví pak akciím společnosti PMC-Sierra Inc. zvýšili doporučení a emise firmy vzrostla o 5,7 procenta na 9,21 dolaru. Intel Corp. s tím posílil o 0,6 procenta na 27,06 USD.

Emise oceláren Nucor proti tomu klesla o 1,8 procenta na 51,98 dolaru poté, co podnik varoval před horším výsledkem hospodaření ve druhém čtvrtletí, než dosud v předpovědích uváděl. Z podobného důvodu šly dolů akcie výrobce ortopedických pomůcek Biomet Inc., napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK