Provoz na švýcarských železnicích po třech hodinách obnoven

22.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


BERN/ŽENEVA 22. června (ČTK) - Ve Švýcarsku byl po více než tříhodinové výluce obnoven provoz na tamních železnicích. Prakticky všechny vlaky přestaly jezdit kvůli poruše na elektrickém zařízení, k níž došlo během večerní špičky.

Ve vagonech bylo podle odhadů zablokována až 100.000 cestujících. S odvoláním na švýcarskou železniční společnost CFF o tom informovala agentura AFP.

Provoz se obnovuje pomalu. Podle CFF není možné pustit nyní na trať všechny soupravy, které byly zablokovány, protože by mohlo dojít k přetížení sítě. Žádní cestující by však neměli zůstat odříznuti přes noc, úplný návrat do běžného provozu se ale očekává až ve čtvrtek.

Výluka vedle Švýcarska postihla provoz na tratích v sousedním německém Bádensku-Württembersku. V Rakousku byly švýcarským chaosem, který nastal v 18.00 SELČ, postiženy jen dva dálkové spoje.

Pravděpodobnou příčinou problémů, které mluvčí CFF Jean- Philippe Schmidt označil za "naprosto mimořádné", byl výpadek elektrárny v jihošvýcarském kantonu Ticino.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK