U.S.Steel Košice zahájily výstavbu linky za 160 milionů dolarů

23.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


KOŠICE 23. června (zpravodaj ČTK) - Společnost U.S.Steel Košice dnes zahájila výstavbu nové linky na výrobu plechů pro automobilový a stavební průmysl v hodnotě 160 milionů dolarů (přes pět miliard slovenských korun). Dodavatelem zařízení je německá společnost SMS Demag. Se zahájením provozu nové linky s roční kapacitou 350.000 tun galvanizovaných plechů se počítá začátkem roku 2007.

Vedení hutí se pro investici rozhodlo také kvůli výstavbě nových závodů na výrobu automobilů ve střední a východní Evropě, které budou potřebovat větší množství kvalitních povrchově upravených plechů.

Oficiálního začátku výstavby se dnes v Košicích zúčastnili prezident americké korporace U.S.Steel John Surma a slovenský premiér Mikuláš Dzurinda.

Společnost U.S.Steel Corporation je hlavním dodavatelem ocelových plechů pro automobilový průmysl na severoamerickém trhu a chce tyto své zkušenosti přenést také do regionu střední Evropy. Do konce loňského roku dosáhly investice firmy do modernizace a ekologizace výroby asi 170 milionů dolarů, což je v souladu se závazkem společnosti investovat na Slovensku za deset let 700 milionů amerických dolarů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK