Česká piva získala prvenství v mezinárodní soutěži kvality

26.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


VLAŠIM (Benešovsko)/VELKÉ POPOVICE (u Prahy) 26. června (ČTK) - Piva Velkopopovický Kozel a Radegast získala po třech zlatých medailích na 44. ročníku prestižní mezinárodní soutěže kvality Monde Selection. Dobré jméno českého pivovarnictví obhájila v konkurenci 38 zemí, které letos do celosvětového klání přihlásily své pivní produkty. Firma o tom informovala ČTK.

Mezi více než 1000 vzorky piva získala zlatou medaili ve své kategorii piva Velkopopovický Kozel Světlý, Velkopopovický Kozel Premium, Velkopopovický Kozel Černý, Radegast Premium, Radegast Original a Radegast Birell. Mezi hodnotícími kritérii byly nejen chuťové vlastnosti a vzhled, ale také grafická a informační hodnota etikety.

Na základě výběru odborné komise, sestavené ze čtyř týmů vždy po pěti specialistech, byly vzorky podrobeny laboratorní analýze prováděné v certifikovaných nezávislých laboratořích. Další body získaly na základě řízené degustace, v tzv. senzorických testech.

Mezinárodní institut kvality Monde Selection byl založen v roce 1961 v Bruselu. Jde o nezávislou organizaci, ve světovém měřítku jednu z nejreprezentativnějších institucí v oblasti výběru kvality. V potravinářské oblasti spotřebitelům usnadňuje orientaci na trhu s pivem, vínem, destiláty, nealkoholickými nápoji a některými dalšími druhy potravin. Analýzy a výběr produktů v rámci soutěže probíhají pravidelně od ledna do dubna.

Plzeňský Prazdroj je lídrem českého trhu a s vývozem do 50 zemí celého světa je zároveň největším exportérem českého piva. Patří do mezinárodní pivovarnické společnosti SABMiller, jedné z největších na světě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK