RM-Systém přišel o část silného úterního zisku

29.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 29. června (ČTK) - Mimoburzovní RM-Systém oslabil a přišel o část úterního takřka tříprocentního výdělku. Pod prodejním tlakem byly takřka všechny největší společnosti v čele s akciemi Philip Morris, ČEZ a Komerční banky. Cenový index PK 30 si pohoršil o 0,4 procenta na 1719,92 bodu, vyplynulo z výsledků trhu.

Investoři zobchodovali cenné papíry za 6,3 milionu korun, což bylo mírné zlepšení v porovnání s úterým, ale dlouhodobě stále šlo o velmi slabý výsledek. O zhruba polovinu kontraktů se postaral ČEZ, který po cenových veletočích v minulých dnech oslabil o 0,78 procenta na 468 korun.

Mnohem hůře si vedl Philip Morris, jež se zřítil o 3,51 procenta na 16.941 korun, což byla nejnižší hodnota za poslední více než měsíc obchodování. Cenné papíry Komerční banky sestoupily o 0,85 procenta na 3075 korun. Uvedené tři firmy mají spolu v indexu více než poloviční vliv.

Prudkým růstem o 10,4 procenta na 1645 korun naproti tomu zaujaly akcie United Energy. Tuto teplárnu získá firma Czech Energy Holding vlastněná Patrikem Tkáčem, zakladatelem a partnerem skupiny J&T. Mezi zájemce o koupi patřil i ČEZ.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK