ČKA prodává pohledávky Konpa a České finanční za sedm mld. Kč

30.06.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 30. června (ČTK) - Česká konsolidační agentura vyhlásila veřejné výběrové řízení na prodej pěti bloků pohledávek z portfolií dceřiných společností Konpo a Česká finanční. Objem pohledávek činí celkem sedm miliard korun a jediným kritériem bude nabídnutá cena. Sdělila to mluvčí ČKA Jana Szukalská.

Česká finanční nabízí v prvním bloku 59 pohledávek za 2,09 miliardy korun za dlužníky, kteří nejsou vymazáni z obchodního rejstříku. Ve druhém bloku složeném ze 13 pohledávek za 175,4 milionu korun jsou dlužníci, kteří jsou vymazáni z obchodního rejstříku.

Konpo nabízí v prvním bloku 76 pohledávek za 1,289 miliardy korun za dlužníky uvedenými v obchodním rejstříku. Ve druhém bloku jsou pohledávky za dlužníky vymazanými z obchodního rejstříku, tvoří ho 61 pohledávek za 664,3 milionu korun. Pohledávky v těchto čtyřech balících jsou zajištěny ručiteli.

Pátý blok pohledávek společnosti Konpo vyplývajících mimo jiné z cenných papírů se skládá ze 187 pohledávek za 2,818 miliardy korun. ČKA ho k prodeji nabízí opakovaně.

Zájemci mohou volit libovolnou účast v jednotlivých soutěžích. Termín pro podávání přihlášek do výběrových řízení je 20. července 2005, nabídky budou uchazeči podávat 15. září 2005. Transakce se uskuteční formou pěti souběžně organizovaných soutěží. S charakteristikami jednotlivých bloků i detaily výběrového řízení se zájemci seznámili v polovině června v rámci dne s investory, kterého se zúčastnilo 45 zástupců ze 30 firem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK