STV má zaplatit 3,5 milionu Sk za reklamu v pořadu SuperStar

06.07.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


BRATISLAVA 6. července (zpravodaj ČTK) - Slovenská televize (STV) dnes dostala od licenční rady další pokutu za údajné zařazení reklamy do hudební soutěže Slovensko hledá SuperStar. Rada pro vysílání a retransmisi rozhodla, že STV má za šestinásobné porušení pravidel zaplatit celkem 3,5 milionu slovenských korun, oznámil mluvčí rady Andrej Holák.

STV podle rady uměle přerušovala program a vložila mezi dvě části vysoce sledované SuperStar reklamní spoty. Zákon o vysílání a retransmisi něco takového vysílateli, který vysílá ze zákona, zakazuje.

Veřejnoprávní stanice dnes dostala celkem pět pokut po 500.000 korun za vysílání během loňského listopadu a jednu za milion korun za vysílání koncem února. Vysoké pokuty rada udělala STV za stejný prohřešek už několikrát.

Vedení televize se už v minulosti nechalo slyšet, že argumenty rady neuznává a nevyloučilo odvolání proti pokutám k Nejvyššímu soudu. Ačkoli rada trestala STV za reklamu během pořadu už po začátku jeho vysílání, televize svůj postup nezměnila.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK