Sazka v pololetí zvýšila zisk o sedm procent na 966 milionů korun

18.07.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 18. července (ČTK) - Loterijní společnosti Sazka stoupl v prvním pololetí čistý zisk o sedm procent na 965,5 milionu korun. Na výsledky hospodaření měly vliv zejména vyšší tržby z loterijní a sázkové činnosti, uvedla Sazka v tiskové zprávě.

Podnik současně oznámil, že v květnu uhradil další splátku emise dluhopisů, které vydal v souvislosti s výstavbou haly Sazka Arena. Na její financování vydala Sazka v minulosti dluhopisy za 5,6 miliardy korun.

Sazka letos meziročně o 15,9 procenta zvýšila objem prostředků, které odvádí na veřejně prospěšné účely, především v tělovýchově a sportu.

"Vedle dalších úkolů se ve druhé polovině roku chceme soustředit na přípravu konverze terminálové sítě, která v budoucnosti umožní poskytovat zákazníkům nové, komfortnější produkty a služby," uvedl k plánu na druhou polovinu roku generální ředitel Sazky Aleš Hušák.

Sazka je největším tuzemských provozovatelem číselných a okamžitých loterií a jednou z největších společností v oblasti kurzových sázek. V minulém roce celkové výnosy firmy poklesly téměř o desetinu na 8,5 miliardy korun, čistý zisk byl nižší o 100 milionů a činil 1,32 miliardy.

Největším majitelem firmy je s 68procentním podílem Český svaz tělesné výchovy. Více než 13 procent drží Česká obec sokolská, menší podíly mají například Česká asociace Sport pro všechny, Autoklub ČR či Český olympijský výbor.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK