Americké akcie začaly poklesem pod tlakem technologií

22.07.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 22. července (ČTK) - Akcie na amerických trzích dopoledne mírně oslabovaly vlivem poklesů největších technologických titulů jako Microsoft a Google. Investoři rovněž sledovali vývoj v Londýně, kde po čtvrtečních explozích zasahovala policie.

Dow Jonesův index třicítky předních akcií klesl v poledne newyorského času o 0,18 procenta na 10.609 bodů. Index technologického trhu Nasdaq oslaboval o 0,45 procenta a byl kolem 2169 bodů.

Akcie Microsoftu klesaly o zhruba dvě procenta a Google byl před polednem nižší o dvě procenta. Firmy sice zveřejnily čtvrtletní výsledky, které byly lepší, než trh čekal, jejich výhledy tržeb však zklamaly.

Pokles na trhu zčásti utlumily akcie firem obsluhujících ropná pole jako Schlumberger a Halliburton. Příznivé výsledky těchto firem zvýšily hodnotu jejich akcií až o sedm procent.

Obavy investorů nyní vzbuzuje bezpečnostní situace v Londýně, kde ve čtvrtek došlo k novým, avšak nevydařeným útokům v hromadné dopravě. Investoři se rovněž zamýšlejí nad dopady čtvrteční čínské revalvace měny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK