Koruna k euru mírně oslabila na 30,21 Kč/EUR

25.07.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 25. července (ČTK) - Koruna v pondělí po zahájení obchodování mírně oslabila na 30,21 Kč/EUR, což je o tři haléře více než při pátečním závěru. K dolaru česká měna oslabila o zhruba 20 haléřů na 25,09, řekl Radim Krejčí ze společnosti Patria Online. Podle něj za prudkým posílením dolaru stojí vývoj na eurodolarovém trhu, kde americká měna posiluje.

Obchodování s korunou se však nese celkově spíše v prázdninovém duchu. Na trhu chybí výraznější impulzy. Vliv několika posledních teroristických útoků je neznatelný nejen v České republice, ale i ve zbytku světa. Krejčí uvedl, že obchodníci jsou na podobné situace již zvyklí. Větší váhu má hodně diskutované uvolnění čínského jüanu, které může dokonce mírně pozměnit chování centrální bank a výrazně zahýbat s devizovými trhy, včetně obchodování s korunou.

Tento týden však nelze v obchodování s českou měnou čekat výraznější obrat. Trhy neočekávají žádné významnější události. Obchodníky může z letargie vytrhnout pouze čtvrteční zasedání rady České národní banky, kde se však žádný posun sazeb neočekává.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK