Právo: Konkurzní správkyně Plzeňské banky položila funkci

21.09.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 21. září (ČTK) - Správkyně konkurzní podstaty zkrachovalé Plzeňské banky Luďa Šabatová požádala soud, aby ji zprostil funkce. Souvisí to zřejmě s obviněním, které proti ní v srpnu vznesla policie pro podezření z milionových daňových úniků, napsalo Právo.

Šabatová byla obviněna, že v letech 2001 až 2003 do svého účetnictví zahrnovala faktury za fiktivní dodávky zboží a služeb a tím zkrátila daň z příjmů fyzických osob o téměř sedm milionů korun.

Podle Pavla Trnky z věřitelského výboru Plzeňské banky bude v nejbližších dnech jmenován nový správce konkurzní podstaty. "Konkurz je už prakticky u konce. Zbývá ještě stanovit přesné částky výplat věřitelů," dodal Trnka.

O Šabatovou se policie zajímala již začátkem letošního roku v souvislosti s konkurzem Plzeňské banky, ze které se pokusila převést stovky milionů korun do zahraničí. Vyšší úroky měly podle ní lépe zhodnotit peníze věřitelů. Policie převod zablokovala kvůli podezření, že si správkyně chtěla peníze převést na svůj soukromý účet.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK