Tiscali se kvůli údajným dluhům Telecomu obrátila na ÚOHS

06.10.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 6. října (ČTK) - Alternativní telekomunikační firma Tiscali se kvůli údajným dluhům od Českého Telecomu obrátila na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Podle stížnosti odmítá Telecom firmě proplácet část poplatků za vytáčené připojení k internetu, a zneužívá tak svého dominantního postavení. Vyplývá to z tiskové zprávy Tiscali. Telecom podle mluvčího Vlastimila Sršně postupuje podle vzájemných smluv a žádné peníze nedluží.

Od dubna do září Telecom údajně Tiscali dluží 30 milionů korun. Kvůli nesplaceným pohledávkám není firma schopná platit Telecomu za služby a ten vyhrožuje jejich odpojením. Telecom podle generálního ředitele Tiscali Naveeda Gilla přestal od dubna ostatním operátorům proplácet plnou výši dohodnutých poplatků za internetové propojení, které končí v jejich sítích, a platí jen jejich minimální výši, kterou stanovil Český telekomunikační úřad. "Dodržujeme smluvní závazky a očekáváme, že je dodrží i druhá strana," dodal Sršeň.

Podle ČTÚ jde jen o minimální sazby a výši skutečných poplatků by měl Telecom vyjednat s alternativními operátory.

Vedle ÚOHS se Tiscali již před časem obrátila na ČTÚ, aby nařídil Telecomu nesplacené faktury uhradit. Podobný problém s úřadem již údajně řeší i další velký alternativní operátor.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK