Letošní Invex představí i ekologická řešení interiérů kanceláří

12.10.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


BRNO 12. října (ČTK) - Letošní mezinárodní veletrh informačních a komunikačních technologií Invex v Brně nabídne návštěvníkům mimo jiné i ekologická řešení interiérů kanceláří. Jedním z účastníků je například firma Xerox či britská Static Control Components. Součástí programu je i studie Veletrhů Brno na podporu třídění odpadů v areálu. Je to reakce na významný růst cen energií a vyšší poptávku zákazníků po ekologicky šetrných výrobcích, řekl mluvčí Invexu Vítězslav Dohnal.

Budoucnost telekomunikačních služeb pro veřejnou správu pak chce na veletrhu představit společnost GTS Novera, která vznikla letos po spojení alternativních operátorů GTS Czech a Aliatel. V pavilonu B firma nabídne například budování optických či rádiových sítí i jejich vzájemnou kombinací. Veřejnosti nabídne i projekt elektronických zdravotních knížek od firmy MD Access, na němž se spolupodílí.

Do Brna se po šesti letech vrací také autor známého textového editoru, firma Software602. Představí zde elektronické formuláře, s jejichž pomocí by se v budoucnu mohla podávat například daňová přiznání. Firma s 60 zaměstnanci ohlásila v pololetí růst výnosů téměř o čtvrtinu na 63,55 milionu korun. Na konci roku plánuje výnosy asi 120 milionů Kč při zhruba pětimilionovém zisku.

Podle Dohnala nebudou ani letos chybět tradiční soutěže a ankety o Křišťálový disk nebo návštěvnické Diamantové oko. Pět členů akademie zvolí v Brně opět Osobnosti roku české a slovenské informatiky.

Mezinárodní veletrhy informačních technologií a spotřební elektroniky Invex a Digitex se uskuteční na brněnském Výstavišti ve dnech 24. až 27. října. Obě akce doplní konferenční program pod názvem Conferences & Events. Invex je čtvrté největší oborové setkání na světě, loni v Brně představilo své expozice 590 firem a přišlo více než 126.000 lidí z 35 zemí světa.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK