Jablonex Group chce být do deseti let světovým lídrem v oboru

13.10.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


JABLONEC NAD NISOU 13. října (ČTK) - Vytvořit silnou firmu, která bude do deseti let vůdčím světovým výrobcem skleněných polotovarů a módní bižuterie, je cílem spojení pěti velkých sklářských a bižuterních podniků z Jablonecka, které od 1. října vytvořily jedinou společnost Jablonex Group. Novinářům to dnes řekl marketingový ředitel společnosti Pavel Kopáček.

Jablonex Group vznikl spojením Ornely, Jablonexu, Bižuterie České Mincovny, Železnobrodského skla a Bohemian Jewelry. Většina z nich k 30. září zanikla. Vyvrcholil tak proces konsolidace sklářského průmyslu na Jablonecku, jehož cílem je upevnit a posílit pozici českých sklářských a bižuterních podniků na světových trzích. Zde se chce firma prezentovat s novým logem, které má registrováno v 54 zemích světa s nimiž podnik obchoduje.

"Chceme se zaměřit na výrobky s vyšší přidanou hodnotou, segmenty, které se ukáží jako neperspektivní, opustíme," řekla členka představenstva Zdeňka Truhlářová. To už například potkalo výrobu vánočních ozdob, kterou v průběhu roku firma zrušila Jablonex Group s nimi bude jen obchodovat, stejně jako například s umělými květinami.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK