Ve Španělsku stávkují řidiči kamionů, důvodem i česká konkurence

17.10.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 17. října (ČTK) - Řidiči kamionů v celém Španělsku vstoupili do časově neomezené stávky. Podle ministerstva zahraničních věcí stávku pořádá nejsilnější profesní sdružení Španělská konfederace přepravy zboží (CETM). Podle mluvčího českého sdružení dopravců Česmad Bohemia Martina Felixe dopravci protestují proti vysokým cenám nafty i konkurenci z nových členských zemí EU, zejména z Polska a ČR.

Žádné problémy českých dopravců ve Španělsku však zatím hlášeny nejsou. "Řidičům doporučujeme dbát pokynů místní policie a informovat se o místech, kde hrozí dopravní problémy nebo incidenty se stávkujícími," dodal.

Během stávky lze podle ministerstva očekávat incidenty, které doprovázely již předcházející regionální protesty, kdy stávkující napadali kamiony řidičů, kteří se stávky neúčastnili. Národní policie a Civilní garda musely poskytovat kamionům doprovod. Aktuální informace o situaci, průběhu stávky a možných incidentech by měly být publikovány ve španělštině a angličtině na webové stránce www.cetm.es.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK