Čtvrtletní zisk americké Motoroly se více než ztrojnásobil

19.10.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 19. října (ČTK) - Čtvrtletní zisk americké Motoroly se více než ztrojnásobil díky telefonům Razr a dalším populárním modelům mobilů. Světově druhý největší výrobce mobilů v noci na dnešek oznámil, že profit dosáhl 1,75 miliardy dolarů proti 479 milionům před rokem. Akcie Motoroly poté vzrostly o více než čtyři procenta.

"Bylo to pravděpodobně jedno z našich nejlepších čtvrtletí po mnoha a mnoha letech," uvedl v rozhovoru k výsledkům generální ředitel společnosti Ed Zander. "V číslech za třetí čtvrtletí není nic, na co by si mohl kdokoli stěžovat," dodal k výsledku analytik Deutsche Bank Brian Modoff.

Celkové čtvrtletní tržby Motorola zvýšila na 9,42 miliardy ze 7,5 miliardy dolarů za stejné období minulého roku. Tržby z prodeje mobilů se zvýšily ve stejném časovém porovnání o 41 procent na 5,6 miliardy.

Podnik dodal ve třetím čtvrtletí na trh 38,7 milionu mobilů, což představuje meziroční nárůst o 66 procent. Z výrobní řady Razr Motorola ve čtvrtletí prodala 6,5 milionu telefonů.

V přepočtu na akcii dosáhl čtvrtletní zisk Motoroly 30 centů, což je o dva centy více, než očekávali analytici. Na čtvrté čtvrtletí odhaduje Motorola profit 32 až 34 centů na akcii při tržbách 10,3 miliardy až 10,5 miliardy dolarů, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK