ČEZ zvažuje umístění akcií na jiné burzy, například v Polsku

19.10.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 19. října (ČTK) - Společnost ČEZ zvažuje umístění svých akcií na některé zahraniční burze. Jednou z možností by podle mluvčího ČEZ Ladislav Kříže mohlo být Polsko. Firma uvažuje o tzv. duálním listingu, nikoli o primárním úpisu.

"Polsko je jednou z možností, protože jde o trh našeho zájmu, kde chceme rozvíjet podnikatelské aktivity. Otevřeli jsme zde obchodní kancelář, jsme aktivní v tendrech na místní elektrárny," uvedl Kříž.

Firma však podle něj také zvažuje i další možnosti. Konečné rozhodnutí by podle něj mohlo padnout v nejbližších týdnech či měsících. Generální ředitel firmy Martin Roman v pondělí stanici BBC řekl, že by se firma mohla rozhodnout do konce roku.

Kříž také uvedl, že není pravděpodobné, že by firma umístila akcie například v Rumunsku či Bulharsku, kde firma koupila distribuční společnosti. ČEZ prý analyzuje také možnost umístění akcií na západoevropských trzích.

Akcie ČEZ jsou jedním z nejvíce obchodovaných titulů na pražské burze. Tržní hodnota firmy byla v úterý 384,5 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK