Zisk PFČP za třetí čtvrtletí přesáhl 900 milionů korun

31.10.2005 | , PFČP
Tiskové zprávy


Všechny výkonnostní ukazatele Penzijního fondu České pojišťovny (PFČP) pokračovaly během třetího čtvrtletí roku 2005 v růstu. Vytvořený zisk společnosti meziročně vzrostl o 126 % a na konci září činil 912 milionů Kč. Celkový objem spravovaných aktiv ke stejnému datu přesahoval 25 miliard korun. PFČP zároveň evidoval 843 tisíc klientů, a jednoznačně tak dominuje trhu. 

Skokový růst zisku ve třetím čtvrtletí odráží pokračující pozitivní vývoj českého kapitálového trhu, zejména jeho akciové části. „Ve výnosných akciích máme v současnosti umístěno celkem 6 % investičního portfolia. Zároveň však investujeme obezřetně, a proto máme většinu portfolia alokovánu v obligacích,“ komentuje výsledky Tomáš Matoušek, výkonný ředitel PFČP.

Objem aktiv PFČP meziročně vzrostl o 5,5 miliardy Kč (+ 28 %) a na konci čtvrtletí dosahoval 25,4 miliardy korun. Dohromady v tomto roce již vložili klienti do PFČP celkem  4,5 miliardy korun.

PFČP stále udržuje vysoké tempo růstu počtu klientů. V letošním roce bylo sjednáno již 119 tisíc nových smluv, což představuje 13% meziroční přírůstek. „Hlavním důvodem vysokého zájmu o spoření je intenzivní debata o potřebě penzijní reformy a motivace zaměstnavatelů. Možnost získání firemního příspěvku je zejména u mladých lidí v současnosti jedním z nejsilnějších argumentů pro sjednání penzijního připojištění,“ říká Tomáš Matoušek

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy