Jak se zajišťujeme na stáří

31.10.2005 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Způsobů jak si zajistit příjemnější důchod je několik. Přitom je obtížné říct, který z nich je lepší. Proto jsme se ptali našich čtenářů, co si vybírají oni.

Z médií neustále slyšíme o neblahé budoucnosti, která na nás čeká. Občas nám z těch předpovědí běhá mráz po zádech. S trochou nadsázky můžeme říct, že nejspíš budeme pracovat do konce života, abychom se vůbec uživili.

Důchodový věk běžný člověk asi neovlivní. To co ovlivnit může je množství peněz se kterými bude v důchodě disponovat. Kromě pravidelného státního starobního důchodu si může přilepšit i pomoci různých komerčních produktů.

V anketě, která relativně dlouho běžela v sekci Penze nás zajímalo, který způsob zabezpečení na stáří preferujete. Z nabídnutých možností čtenáři nejčastěji, necelých 40 %, volili penzijní připojištění. Další „specializovaný“ produkt životní pojištění skoro dosáhl 25% hranice.

Počet účastníků penzijního připojištění na konci prvního pololetí roku 2005 činil 3 137 287. Primárním důvodem pro uzavření smlouvy by měla být vize lepší budoucnosti. Kromě toho je hodně lidí motivováno státním příspěvkem a daňovými úlevami.

Autor článku

Nadja Fehimovič  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY