Pražská burza roste kvůli propadu akcií Philip Morris jen mírně

03.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 3. listopadu (ČTK) - Pražská burza ve čtvrtek dopoledne rostla sice již pátý den po sobě, ale růst není již tak dynamický jako v minulých dnech. Obchodování ovlivňuje především propad akcií Phillip Morris, které v jednu chvíli ztrácely až 4,5 procenta a dokonce atakovaly hranici 17.000 korun. Index PX-50 tak posílil o 0,20 procenta na 1396,3 bodu a užší index PX-D přidal 0,19 procenta na 3497,3 bodu, oznámila burza.

S výjimkou akcií Philip Morris a Erste Bank, která ztrácí 0,47 procenta a obchoduje se za 1280 korun, všechny tituly na hlavním trhu posilují. Získávají především akcie mediálního koncernu CME, které dopoledne přidaly 1,69 procenta až na 1202 korun. Zájem o často opomíjený titul probudilo především očekávání čtvrtletních hospodářských výsledků.

Tomáš Gatěk ze společnosti Patria Finance čeká, že tržby CME ukážou silný meziroční růst tažený zvláště nedávnou akvizicí TV Nova. Růst by měla společnost zaznamenat i v Rumunsku a Chorvatsku. "Bylo by zajímavé vidět, zda pokles sledovanosti stanice (TV Nova) pod 40 procent ve třetím čtvrtletí, kvůli neúspěšnému začátku reality show Big Brother, by měl nějaký vliv na čtvrtletní výsledky nebo na výhled společnosti na celý rok 2005," dodal Gatěk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK