ČSOB Pojišťovně stouplo předepsané pojistné

04.11.2005 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Předepsané pojistné ČSOB Pojišťovny se za leden až září letošního roku zvýšilo oproti stejnému období loni o 6,3 procenta na 4,768 miliardy korun. Tímto nárůstem ČSOB Pojišťovna, která je čtvrtou největší domácí pojišťovnou, předstihla téměř dvojnásobně tempo celého českého pojistného trhu. To podle údajů České asociace pojišťoven činilo 3,4 procenta.

V neživotním pojištění dokázala ČSOB Pojišťovna zvýšit předepsané pojistné o 7,4 procenta na 2,230 miliardy korun. Hlavním motorem růstu bylo přitom povinné ručení pro individuální klienty, u kterého předpis pojistného stoupl meziročně o 8,4 procenta. „Počet vozidel pojištěných u nás na povinné ručení se po zavedení cenových výhod pro majitele starších aut a motoristy z okresů s nižší nehodovostí rychle zvyšuje,“ řekl člen představenstva a ředitel divize neživotních pojištění ČSOB Pojišťovny Michal Kaněra. Nadprůměrná tempa růstu vykázalo v prvních třech čtvrtletích letošního roku také například pojištění domácností a rodinných domů, kde se projevilo zavedení nového produktu Domus, a zejména cestovní pojištění, které ČSOB Pojišťovna prodává i v pobočkách sesterské ČSOB.

Předepsané pojistné životního pojištění vzrostlo o 5,3 procenta na 2,538 miliardy korun, a to především zásluhou prudkého nárůstu (o 210 procent) prodeje jednorázového životního pojištění spojeného s investičními fondy, které se rovněž prodává v obchodní síti ČSOB.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy