Nová akvizice firmy Henkel v Číně

09.11.2005 | , Henkel
Tiskové zprávy


Skupina Henkel získala majoritní podíl ve firmě Huawei Electronics Co. Ltd. sídlící ve městě Lian-jungang v čínské provincii Ťiang-su. Huawei Electronics je přední čínský výrobce epoxidových formovacích směsí pro produkci polovodičů. Ve fiskálním roce 2004 činil obrat firmy s 560 zaměstnanci přibližně 18 mil. eur.

 „Tato investice nám zajistí skvělé východisko pro rozšiřování naší činnosti v oblasti produkce pro elektrotechnický průmysl v Číně, tedy regionu, který má neobyčejný potenciál do budoucna,“ řekl dr. Jochen Krautter, výkonný viceprezident divize Henkel Technologies a člen představenstva společnosti Henkel KGaA. „Náš budoucí partner má moderní závod, dobré znalosti trhu a velmi zkušené vedení.”
 
Trh produkce pro elektronický průmysl v Číně charakterizuje velký počet výrobců a značný růst. Díky této investici se společnost Henkel ještě více přiblíží svým místním zákazníkům a dále posílí svou pozici v tomto odvětví.

Divize Henkel Technologies dodává produkty, systémy, technický servis a vzdělávací služby svým zákazníkům z oblasti elektrotechnického průmyslu, strojírenského, automobilového, sklářského, papírenského průmyslu, výroby a zpracování nábytku a spotřebního zboží a mnoha dalších. V oblasti elektronického průmyslu je jedním z významných zákazníků i společnost Nokia.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy