Komárkův holding Atlantik koupil ABN Amro Asset Management

10.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 10. listopadu (ČTK) - Společnost Atlantik Financial Holding se stala 60procentním akcionářem správce majetku ABN AMRO Asset Management (Czech). Nová firma bude působit pod názvem Atlantik - Kilcullen Asset Management. V tiskové zprávě to oznámila Marie Schorchtová, mluvčí podnikatele Karla Komárka, který stojí za Atlantikem. Podmínky transakce nebyly oznámeny.

ABN AMRO Asset Management spravuje majetek v objemu asi 2,5 miliardy korun pro zhruba 1200 klientů. Atlantik Financial Holding je mateřskou společností zastřešující finanční holding skupiny K&K Capital Group. Prostřednictvím více firem se zabývá obchodováním s cennými papíry, správou aktiv, podnikovými financemi a investičním bankovnictvím.

Nová společnost bude nadále spolupracovat s bankou ABN AMRO, kam ABN AMRO Asset Management (Czech) dosud spadal. "Část finančních aktiv ABN AMRO Bank bude i nadále spravována prostřednictvím Atlantik - Kilcullen Asset Management a banka bude nové společnosti i nadále poskytovat bankovní služby," uvedl manažer ABN AMRO Bank v ČR Anders Ljunggren.

Majitelem 40 procent akcií zůstává Kilcullen Kapital Partners, česko-irská investiční společnost. Jejími hlavními aktivitami jsou reality a jejich správa, rizikový kapitál, podnikové finance a poradenství.

"Kapitálové zázemí skupiny K&K Capital Group a její dlouhodobé zájmy v podnikání v České republice a zahraničí spolu s kvalitním managementem ABN AMRO Asset Management napomohou k navýšení spravovaného finančního majetku Atlantik Financial Holding do pěti let na 15 miliard českých korun," dodala mluvčí.

Akcionářské změny v ABN Amro Asset Management předem schválila Komise pro cenné papíry, státní regulátor kapitálového trhu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK