Novým jednatelem studia Living space se po akvizici firmou Consulting One stal Bohumil Poláček

10.11.2005 | , Living space
Tiskové zprávy


Poradensko-investorská společnost Consulting One, a.s., v minulých dnech uskutečnila akvizici majoritního podílu interiérového studia s více jak dvanáctiletou zkušeností a zázemím renomovaných zahraničních dodavatelů kvalitních produktů Living space, s.r.o.

Novým jednatelem studia Living space se stal místopředseda představenstva společnosti Consulting One, JUDr. Ing. Bohumil Poláček, Ph.D. (1967), který k akvizici říká: “Klienty interiérového studia Living space jsou známé osobnosti z oblasti byznysu, sportu, umění i společenského života a mezi klíčové činnosti této společnosti patří prodej interiérového nábytku zahrnujícího celou šíři vybavení.” 

Na základě komplexního projektu a ve spolupráci s významnými bytovými architekty dodává Living space řešení celého interiéru klientům na klíč.
Obrat této firmy dosahuje každoročně velmi progresivní růst a pro příští rok je plánován ve výši přesahující 150 mil. Kč.
Jak Poláček dodává: “Consulting One, coby finanční investor, dále zamýšlí v nejbližší době navýšení základního kapitálu a transformaci na akciovou společnost. V následujícím období se taktéž počítá s otevřením dvou nových show-flatů, a to v Praze na Václavském náměstí a v Holešovicích. Nový investor i nadále počítá se stávajícím kvalitním managementem.”


JUDr. Ing. Bohumil Poláček, Ph.D.

se narodil v roce 1967 v Karlových Varech. Je absolventem Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze (kde složil také rigorózní zkoušku a absolvoval doktorandské studium na katedře obchodního práva), oborů ekonomika a řízení spotřebního průmyslu na Technické univerzitě (dříve VŠST) v Liberci a oceňování podniku na VŠE v Praze. Prošel taktéž ročním manažerským kurzem pořádaným Komerční bankou a Dale Carnegie Cours.
V letech 1991 až 2002 pracoval v několika peněžních ústavech - Komerční bance (vedoucí expozitury v Nejdku), České spořitelně (ředitel okresní pobočky v Chebu, obchodní náměstek okresní pobočky v Karlových Varech), Konsolidační bance Praha (vrchní ředitel odpovědný za metodiku, organizaci, řízení rizik a oceňování pohledávek a nemovitostí) a eBance (regionální ředitel pro kraje Jihomoravský, Vysočina, Zlínský a Olomoucký). Mezi roky 2002 a 2005 působil jako Senior Project Manager pro oblast akvizic nad 1 mld. Kč ve společnostech PPF a PPF Consulting. Za sebou má rovněž tříletou koncipientskou praxi v advokátní kanceláři Toman, Devátý a partneři. 
V minulosti se mj. podílel na úspěšném vyvedení nebonitních aktiv z Komerční banky do společnosti Konpo ve výši 60 mld. Kč jako vedoucí projektu a hlavní vyjednávač Konsolidační banky. Byl členem dozorčí rady společnosti Konpo. Jako vedoucí projektu řídil implementaci nové organizační struktury Konsolidační banky přizpůsobené pro centrální work-out (správu nebonitních aktiv), a vytvoření nové metodiky pro tuto oblast.
Jako spoluautor publikoval v časopisu Bankovnictví odborné články Oceňování úvěrových pohledávek metodou simulace konkurzu a Oceňování úvěrových pohledávek (2001). Je autorem článku Oceňování úvěrových pohledávek vydaného ve sborníku ke 4. mezinárodní konferenci k oceňování podniku organizované VŠE (2005).

V současnosti působí jako místopředseda představenstva a výkonný ředitel poradensko-investorské společnosti Consulting One, a.s. Je znalcem se specializací oceňování podniku.

Bohumil Poláček je ženatý, má syna a dceru.

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy