Pojišťovací skupina Aviva plc vykazuje stabilní růst

14.11.2005 | , Aviva
Tiskové zprávy


Skupina Aviva plc, která patří mezi pět největších světových pojišťoven, oznámila ve 3. čtvrtletí tohoto roku další růst ve všech oblastech svého podnikání.

Celosvětový obrat skupiny stoupl o 12 % na 15 823 milionů GBP. Zisky z nově uzavřených obchodů v oblasti životního a důchodového pojištění vzrostly o 13 % na 505 milionů GBP, přičemž růst obratu v této oblasti stoupl o 10 % na 16 260 milionů GBP. Mezinárodní výsledky skupiny Aviva jsou i nadále podpořeny vysoce konkurenčním prostředím ve Velké Británii, kde Aviva zaznamenala třetí po sobě jdoucí čtvrtletí s růstem v obratu, a tyto tendence budou pokračovat do konce tohoto roku i v roce 2006.
Na celkovém růstu společnosti se nejvíce podílel nárůst v kontinentální Evropě, kde obrat stoupl o 23 % na 9 420 milionů GBP. „Dobré výsledky vykazují naše společnosti v kontinentální Evropě, zejména ve Francii a Itálii. V Asii pokračujeme v rozvoji nové distribuční sítě v souladu s našimi plány dlouhodobého rozvoje, vypracovanými konkrétně pro tento perspektivní region,“ komentoval hospodářský výsledek generální ředitel skupiny Aviva plc Richard Harvey.
Silnou pozici si skupina Aviva plc drží také v oblasti bankopojištění, kde byl zaznamenán nárůst o 28 % na 4 610 milionů GBP a zisk z nově uzavřených obchodů stoupl o 30 % na 219 milionů GBP.
100% dceřiná společnost skupiny v České republice, Aviva životní pojišťovna a.s., dosáhla v uplynulém období rovněž vynikajících výsledků. Na českém trhu patří Aviva mezi nejdynamičtěji se rozvíjející pojišťovny a za první tři čtvrtletí tohoto roku stouplo její hrubé předepsané pojistné o 27% na 504,5 milionů korun.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy