V případech souvisejících se spornými arbitrážemi exekutoři nepochybili

16.11.2005 | , Exekutorská komora
Tiskové zprávy


Kontroly exekutorské komory, které se zaměřily na tři exekutorské úřady doporučované na webových stránkách „Vnitrostátní a mezinárodní arbitráže ad hoc“, nezjistily v těchto úřadech žádné porušení zákona ani dobrých mravů.

Všichni kontrolovaní soudní exekutoři také již podali příslušným soudům podněty k zastavení či odkladu exekucí, které dosud probíhaly na základě rozhodčích nálezů samozvané „arbitryně“ Bc. Sandry Svobodové. Všechny kontroly probíhaly za účasti zástupců kontrolního odboru Ministerstva spravedlnosti České republiky.

Splnilo se tak naše předem veřejně prezentované očekávání, že soudní exekutoři v těchto případech nepochybili. Exekuce byly vždy prováděny na základě pověření soudu a v souladu se zákonem,“ řekl dnes JUDr. Juraj Podkonický, Ph.D., prezident Exekutorské komory České republiky. Zprávy o provedených kontrolách již byly předány ministerstvu.

Na výzvu se exekutorské komoře přihlásilo dalších deset soudních exekutorů, kteří prováděli exekuce, kde byl exekučním titulem rozhodčí nález vydaný Bc. Sandrou Svobodovou. Spolu se třemi původně známými je jich tedy celkem třináct.

Ze všech předložených spisů jsou patrné aktivity směřující k odvrácení případných dalších škodlivých následků soudních exekucí.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy