Největší česká značka počítačů Brave mění majitele

21.11.2005 | , BGS Retail s.r.o.
Tiskové zprávy


BGS Retail s.r.o., člen holdingu BGS LEVI Group a.s. a dceřiná firma společnosti LEVI International a.s., kupuje největší českou značku počítačů BRAVE. Nejsilnější maloobchodní značka počítačů Brave se tímto stává součástí česko-slovenské IT skupiny BGS LEVI Group a.s. s obratem více než 9 miliard Kč.

Společnost BGS Retail s.r.o., člen holdingu BGS LEVI Group a.s. a dceřinná firma společnosti LEVI International a.s., odkoupila v uplynulých dnech značku Brave od společnosti AAC Czech a.s. Značka Brave je podle statistik časopisu Reseller Magazine nejsilnější značkou počítačů v České republice podle množství prodaných počítačů. V loňském roce se v České republice pod značkou Brave prodalo 34 000 kusů počítačů.

Česko-slovenský holding BGS Levi Group a.s., je s obratem téměř 9 miliard Kč v roce 2004 jedním ze dvou největších IT distributorů na česko-slovenském trhu. „Koupě značky BRAVE je dalším krokem k naplnění strategie holdingu BGS Levi Group, kterou je získání vedoucí pozice na česko-slovenském trhu v IT distribuci,“ říká Ludvík Šebík, člen představenstva BGS Levi Group a.s. a výkonný ředitel společnosti LEVI International a.s. Holding koupí značky Brave rozšířil své maloobchodní portfolio na dvě klíčové značky na českém trhu: Brave je č. 1 v ČR, a Lynx je č.4  (zdroj: Reseller Magazine).

Strategií BGS Retail s.r.o. je dále dodávat počítače pod značkou BRAVE do obchodních řetězců a dealerského kanálu. Výrobu a marketingovou podporu značky bude zajišťovat mateřská společnost LEVI International a.s. Do konce roku bude nabídnuto několik skladových modelů BRAVE a jedné výrazné novinky s příchutí Windows XP Media Center se dočkají zákazníci obchodního řetězce Makro ještě letos. V prvních měsících roku 2006 budou dostupné také konfigurovatelné sestavy.

„Značka BRAVE má velmi dobré jméno a je známá na uzemí České republiky i Slovenska. Z tohoto faktu bychom i nadále rádi těžili. V obchodních řetězcích jde o nejprodávanější značku PC. Koupí posilujeme svou pozici výrobce počítačů nejen v obchodních řetězcích a v nejbližších letech bychom se rádi stali největším českým výrobcem a prodejcem PC. Rozhodně chceme jasně odlišit značky LYNX a BRAVE a každou nabídnout odlišné skupině zákazníků. Věřím, že obě značky se mohou výborně doplňovat.“ uvedl Leoš Kalandra, marketingový ředitel LEVI International a.s. a manažer projektu výroby PC.

BGS Retail s.r.o. získala ochrannou známku BRAVE a získala tak práva k jejímu výhradnímu užívání. Odkoupením ochranné známky BRAVE nepřebírá společnost BGS Retail s.r.o. žádné závazky společnosti AAC Czech a.s. týkající se obchodních vztahů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy