Margot Wallström na kávě s pražskými studenty

21.11.2005 | , café babel
Tiskové zprávy


Pražská redakce evropského internetového magazínu café babel pořádá 18. listopadu 2005 v 17.30 v literární kavárně knihkupectví Dům knihy Kanzelsberger (Václavské nám. 4) originální debatu u kávy s místopředsedkyní Evropské komise Margot Wallström. Tématem jsou hranice evropské integrace a pozice EU ve světě coby součásti Plánu D. Diskuse proběhne v angličtině.

Debata u kávy s Margot Wallström je jak pro studenty, tak pro novináře skvělou příležitostí seznámit se blíž s Plánem D (demokracie, dialog, debata) a následně ho moci konfrontovat přímo s jeho autorkou. Originální koncept debat u kávy poskytuje veřejnosti prostor vyslovit se k aktuálnímu dění i obecnějším evropským tématům. Přijďte se podívat, jestli je lepší komunikace uvnitř i vně EU opravdu jedinou cestou z nynější krize!

...evropsky o Evropě

café babel je první skutečně evropské médium – jedná se o internetový magazín prezentující široké spektrum názorů mladých Evropanů publikovaný v šesti identických jazykových verzích: anglicky, francouzsky, německy, italsky, španělsky a katalánsky. Projekt, jenž vznikl před čtyřmi lety jako experiment hrstky studentů programu Erasmus, dnes zahrnuje 22 lokálních redakcí ve 13 evropských státech, působících od Madridu po Varšavu, přes Brusel, Paříž a Prahu. Několikrát do roka pořádají tzv. debaty u kávy veřejné debaty v neformální atmosféře kaváren, která je přirozenější než prostředí panelových diskusí v zasedacích místnostech informačních center či univerzit.

... česky o Evropě

Pražská redakce café babel je projektem Asociace pro mezinárodní otázky (www.amo.cz). AMO je nevládní organizace založená za účelem vzdělávání a výzkumu v oblasti mezinárodních vztahů a české i evropské zahraniční, bezpečnostní a obranné politiky. Svou činností, jejíž počátky sahají do roku 1995, se Asociace postupně zařadila mezi přední nevládní subjekty v České republice ve svém oboru. Vědecké aktivity AMO jsou soustředěny ve Výzkumném centru, jenž zpracovává analytické studie aktuálních mezinárodních problémů. AMO také provozuje internetové portály zaměřené na mezinárodní politiku www.diplomacie.info a www.visegrad.info.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy