Od počátku ledna si již stavebnicové Konto Genius zřídilo více než 55 tisíc klientů

21.11.2005 | , GE Money Bank
Tiskové zprávy


Stavebnicové Konto Genius si od jeho lednového uvedení do konce října zřídilo již více než 56 tisíc klientů GE Money Bank. V porovnání se zájmem klientů o běžné účty je jasně viditelný příklon k flexibilnímu Kontu Genius s více produkty za nižší cenu. V říjnu již na jeden nově otevřený běžný účet připadaly tři Konta Genius. 

GE Money Bank představila nové Konto Genius 17. ledna 2005 v rámci svého re-brandingu z GE Capital Bank na GE Money Bank. Jeho hlavním rysem oproti běžným balíčkovým produktům je, že si klient k běžnému účtu vybírá z nabídky služeb a produktů jen ty, které chce a využije – banka mu žádné nepředepisuje. Sestaví si tak své konto jako stavebnici. Navíc ho může kdykoli a zdarma měnit, přidávat další produkty či odebírat nevyužívané.

Během prvních deseti měsíců na trhu si Konto Genius  od GE Money Bank zřídilo již 56 930 klientů. V porovnání s prodeji dříve nabízeného účtu Genius ve stejném období to představuje nárůst o plných 65 %.

„Konto Genius má velkou výhodu ve snadnosti ovládání, větší flexibilitě oproti různým balíčkovým produktům, které klientům nutí i produkty a služby, které sami nechtějí. Výhoda je i ve finanční  úspoře zákazníka oproti samostatně zřizovaným produktům k běžnému účtu. Je proto logickým trendem, že klienti si zřizují mnohem více nových Kont Genius než běžných účtů – v říjnu byl tento poměr 74 % pro Konto Genius oproti 26 % pro běžné účty,“ zdůraznila manažerka depozitních produktů GE Money Bank Dana Tomášková.

Nejčastější varianty nastavení Konta Genius, které si klienti volí:
• Běžný účet + kanál přímého bankovnictví (nejčastěji Internet Banka) + platební karta
• Běžný účet + kontokorent Flexikredit + platební karta

Zájem klientů zaznamenala také studentská varianta Genius Student, kterou si již zřídilo téměř 2,8 tisíce klientů. Konto lze složit z běžného účtu a až tří produktů, celková cena je vždy jen 19 Kč měsíčně. Potvrzení o studiu stačí předložit jen při založení účtu. U nově otevřených Kont Genius Student nemusí navíc klienti až do konce roku 2005 platit poplatky za vedení.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy