Pojišťovna Credit Suisse vzrostla o čtvrtinu

22.11.2005 | , Credit Suisse Life & Pensions
Tiskové zprávy


Ve třetím čtvrtletí pokračovala pojišťovna Credit Suisse Life & Pensions ve výrazném růstu předepsaného pojistného – meziroční změna představuje 25,9 %. Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond zvýšil meziročně objem spravovaných aktiv o 13,1 % a potvrdil tak pozici největšího penzijního fondu na trhu dle aktiv pod správou.

Společnosti Credit Suisse Life & Pensions oznámily v září změnu názvu na Winterthur. Ten budou na českém trhu používat od ledna roku 2006.

Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond (od ledna 2006 Winterthur penzijní fond) ve třetím čtvrtletí pokračoval ve zvyšování objemu spravovaných aktiv.
Stav aktiv ke konci září letošního roku byl 25,528 miliardy Kč, což v meziročním porovnání představuje nárůst o více než 13 %. Credit Suisse Life & Pensions se tak daří posilovat pozici největšího penzijního fondu na českém trhu dle objemu spravovaných aktiv.

„Na růst aktiv spravovaných Credit Suisse Life & Pensions penzijním fondem má pozitivní vliv jak vysoká úložka našich klientů, tak i velký počet zaměstnavatelů, kteří přispívají svým zaměstnancům na penzijní připojištění,“  řekl Petr Žaluda, generální ředitel Credit Suisse Life & Pensions v ČR a na Slovensku. „Jsem přesvědčen, že naše postavení na trhu ještě posílíme. Chceme být jedničkou i s novým názvem Winterthur,“ dodal.

Počet smluv s příspěvkem zaměstnavatele vykázal také meziroční nárůst, když se zvýšil o více než 2 % z 164 na 168 tisíc. Díky tomu se zvýšil také jejich podíl na celkovém počtu smluv v portfoliu Credit Suisse Life & Pensions penzijního fondu. Zaměstnavatelé aktuálně přispívají na více než 27 % smluv o penzijním připojištění.

Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond v prvním devíti měsících letošního roku realizoval zisk ve výši 785 milionů korun. V meziročním porovnání to představuje nárůst o 36,7 %.

Credit Suisse Life & Pensions pojišťovna (od ledna 2006 Winterthur pojišťovna) pokračovala v trendu dynamického růstu předepsaného pojistného. Ke konci třetího čtvrtletí letošního roku představoval objem předepsaného pojistného více než jednu miliardu Kč. V meziročním porovnání jde o nárůst o 25,9 % (stav k 30. září 2004 činil 0,852 miliardy Kč). Spolu s předepsaným pojistným rostl také objem aktiv pod správou pojišťovny – meziročně o 34,6 % na 3,899 miliardy Kč.

„Za nejdůležitější považuji, že pokračujeme v trendu výrazného růstu předepsaného pojistného. V uplynulých dvanácti měsících celý pojistný trh klesal – Credit Suisse Life & Pensions pojišťovna přitom v uplynulém čtvrtletí rostla téměř o čtvrtinu a nyní je meziroční růst ještě výraznější. Dalším pozitivem je růst počtu i podílu smluv, na něž přispívají zaměstnavatelé,“ řekl Petr Žaluda.

„Úspěšnost Credit Suisse Life & pojišťovny je dána především kvalitou nabízených pojistných produktů, ať již jde o rizikové či investiční pojištění. Příští rok již pod názvem Winterthur pojišťovna chceme přijít s novými produkty, které zájem klientů ještě posílí,“ nastínil Petr Žaluda.

Počet klientů Credit Suisse Life & Pensions pojišťovny vzrostl meziročně o 4,7 % na více než 73 tisíc. Ještě výrazněji rostl počet smluv s příspěvkem zaměstnavatele – o 17,4 % na 7 605.

Podobně jako v  prvním a druhém čtvrtletí i ve třetím rostl zisk pojišťovny. V prvních devíti měsících letošního roku realizovala Credit Suisse Life & Pensions pojišťovna zisk ve výši 143 milionů Kč, tedy o 159,3 % více než ve stejném období loňského roku.

 

 


Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy