Koruna lehce oslabila na 29,29 Kč za euro a 24,99 Kč za dolar

22.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 22. listopadu (ČTK) - Česká měna v úterý při poklidném obchodování lehce oslabila. Vůči euru klesla o tři haléře na 29,29 Kč/EUR, kde stála po 17:00. K dolaru koruna ztratila celkem pět haléřů na závěrečných 24,99 Kč/USD. Vyplývá to z informací zveřejněných na internetové stránce společnosti Patria.

"Dnešní kurzový vývoj koruny proti euru byl naprosto nezajímavý. Bez jakýchkoliv makroekonomických impulzů se kurz držel stabilní v úzkém pásmu mezi 29,25 a 29,30 Kč/EUR," uvedl analytik Komerční banky Jan Vejmělek. Okolní středoevropské měny podle něj žádný jednoznačný směr neudaly.

Naopak eurodolarový trh v posledních dnech prožívá opravdu rušné období. "Výroky představitelů Evropské centrální banky stíhají jeden druhý a finanční trh neví, jak si je vyložit," podotkla analytička Next Finance Markéta Šichtařová. Po 17:00 se americká měna obchodovala za 1,172 USD/EUR.

Vejmělek nepředpokládá, že by se ve středu na technickém charakteru obchodování na domácím devizovém trhu něco změnilo. Nových domácích impulzů se koruně podle Šichtařové zřejmě nedostane ještě plné dva týdny, protože kalendář zveřejňování ekonomických informací je zcela prázdný. "V průměru čekáme pro nejbližší dny stagnaci až velmi nepatrné posilování tuzemské měny," poznamenala.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK