Orco Group vykázala za tři čtvrtletí čistý zisk 18 milionů eur

22.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 22. listopadu (ČTK) - Lucemburská investiční a stavitelská skupina Orco Group vykázala za první tři letošní čtvrtletí neauditovaný konsolidovaný čistý zisk připadající na skupinu 17,98 milionu eur, tedy asi 527 milionů korun. Tržby z prodeje překročily 36 milionů eur. Z toho dvě pětiny tržeb připadaly na developerské aktivity a 45 procent na hotelové činnosti. Firma, jejíž akcie se obchodují i na pražské burze, to uvedla v tiskové zprávě, loňské srovnatelné výsledky však nezveřejnila.

Celkový čistý zisk navýšený o menšinové podíly činil 20,4 milionu eur.

Rozvoj trhu s bydlením ve střední Evropě podle firmy stále roste. Hlavní investice, které uskutečnily Orco a její dceřiná společnost IPB Real v Česku a na Slovensku, se podle firmy odrazí ve vyšších předpokládaných prodejích v letech 2006 a 2007. K nárůstu prodejů přispějí i projekty zahájené ve Varšavě a Budapešti. Pro příští rok předpokládá Orco tržby 90 milionů eur.

Orco ve třetím čtvrtletí například uzavřelo nájemní smlouvu s Rádiem Svobodná Evropa/Rádiem Svoboda (RFE/RL) na 15 let s možností prodloužení o dalších 30 let. Tato smlouva se týká nového sídla rozhlasové stanice v Praze 10 o rozloze 22.000 metrů čtverečních. Firma získal i pět budov v centru Budapešti o rozloze 55.000 metrů čtverečních.

Orco také k financování svých plánů vydalo dluhopisy v objemu 50 milionů eur, tedy přibližně 1,5 miliardy korun. Dluhopisy mají pětiletou splatnost a úrokový výnos činí 4,5 procenta ročně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK