V anketě Českých 100 nejlepších první ČEZ, za ní Škoda Auto

25.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 25. listopadu (ČTK) - Prvenství v anketě Českých 100 nejlepších letos získal ČEZ, který si tak vyměnil místo s automobilkou Škoda Auto, která spadla na druhou příčku. Na třetí místo se dostala Komerční banka, která loni obsadila 12. příčku. Na čtvrté místo spadla z loňské třetí pozice pojišťovna Kooperativa. Sdělila to společnost Comenius.

V první desítce se umístily ještě firmy Zentiva, T-Mobile, Microsoft, Metalimex, Economia a Eurest. Opustily jí společnosti Agrofert, Veletrhy Brno a Transgas. Eurest do první desítky postoupil z loňského 18. místo a Economia dokonce z 54. místa.

Aby se společnost mohla soutěže zúčastnit, musí být registrována v ČR a platit v tuzemsku daně, k 30. září letošního roku měla nejméně 20 zaměstnanců a její obrat za posledních 12 měsíců neklesl pod 30 milionů korun. Firmy hodnotilo více než 20.000 respondentů.

Slavnostní předávání cen se uskuteční na galavečeru, který začíná dnes v 18:00 za účasti prezidenta republiky Václava Klause a členů vlády. Galavečera se zúčastní také americká podnikatelka českého původu Ivana Trumpová.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK