Orea Hotels plánuje v ČR do roku 2007 investice kolem 750 mil. Kč

28.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 28. listopadu (ČTK) - Největší hotelový řetězec v zemi Orea plánuje do roku 2007 v České republice investovat do rekonstrukcí hotelů kolem 750 milionů korun. Dalších zhruba 300 milionů chystá vynaložit do výstavby hotelu v bulharské Sofii, se stamilionovými investicemi počítá i v sousedním Slovensku. Řekl to generální ředitel Orea Hotels Zdeněk Šafařík.

Největší investice v tuzemsku firma plánuje do tří hotelů ve Špindlerově Mlýně, kde provozuje hotely Central, Labe a Špindlerův Mlýn. Na jejich rekonstrukci chystá vydat zhruba 500 milionů korun. Dalších 170 milionů korun si vyžádá rekonstrukce hotelu Sklář v Harrachově, která má začít v květnu 2006 a do konce příštího roku by měla být převážná část hotova. Rekonstrukce hotelu Zvon v Mariánských Lázních přijde na 85 milionů Kč.

V současné době firma v tuzemsku provozuje 29 hotelů a do 2,5 roku chce v Třeboni provozovat další dva hotely zaměřené na lázeňský program. Šafařík očekává, že zájem o lázně v Třeboni bude značný.

Vedle České republiky podniká hotelový řetězec také na Slovensku. Jeden hotel provozuje v Bratislavě a o nákupu dalšího v tomto městě jedná. Zároveň jedná o koupi hotelu v Tatrách. Bližší informace Šafařík v tuto chvíli neuvedl. Pokud by se firma na koupi dohodla, plánuje v příštím roce na Slovensku investice ve stamilionech korun.

V Bulharsku se řetězec chystá v krátké době založit dceřinou firmu a následně postavit v Sofii nový hotel. "V současné době zjišťujeme možnosti nákupu pozemku," řekl ČTK Šafařík. Příští rok by Orea Hotels v této zemi mohla investovat kolem 300 milionů Kč.

Řetězec předpokládá, že stejně jako loni dosáhne v letošním roce tržby kolem 1,3 miliardy korun. Firma zaměstnává na 1400 lidí a nabízí kolem 6000 lůžek. Šafařík uvedl, že zhruba polovinu zákazníků hotelů Orea v České republice tvoří zahraniční turisté. "Naší strategií je posunout obsazenost hotelů v tuzemsku ve prospěch českých klientů," uvedl generální ředitel.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK