Pendolino dorazilo do Prahy s mírným zpožděním, lidé museli stát

29.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 29. listopadu (ČTK) - Nová souprava Pendolino, kterou od dnešního dne nasadily České dráhy jako rychlíkový spoj z Brna do Prahy, dorazila na pražské hlavní nádraží s pětiminutovým zpožděním. Vlak byl zaplněný a řada cestujících musela stát. "Lidé stáli už od Svitav," řekla průvodčí, která si nepřála zveřejnit své jméno. Kapacita 226 míst podle ní nestačí a obává se, že cestující budou kvůli nedostatku míst nespokojeni.

Cestujícím se většinou nový rychlovlak zamlouvá, ale nedostatek místa jim vadí. "Dneska zrovna je vlak přeplněný, takže jsem celou dobu stála. Ale myslím si, že kdybych jela normálně, a nebyl by tak plný, že bylo by to super," řekla jedna z cestujících.

ČD nasadily od dnešního dne do provozu dvě soupravy Pendolino, které získaly potřebná povolení pro jízdu s cestujícími. Za jízdenku z Brna do Prahy zaplatili lidé 130 korun. Další souprava bude jezdit z Prahy do Děčína. Z pražského Masarykova nádraží odjede v 10:26.

Cestující mají možnost svézt se tímto vlakem ještě před platností nových jízdních řádů, které dráhy zavedou od 11. prosince, odkdy měly nové soupravy jezdit původně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK