Všechny hlavní akcie na pražské burze dopoledne oslabují

29.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 29. listopadu (ČTK) - Nejvýznamnější akcie na pražské burze dopoledne oslabují. Největší ztrátu vykazují akcie společnosti Unipetrol, které klesly o více než dvě procenta. Hlavní index trhu PX 50 před polednem oslabil o 0,46 procenta na 1400,7 bodu, užší index PX-D ztratil 0,41 procenta na 3526,2 bodu, oznámila burza.

Unipetrol ztrácí podle Romana Koděry stejně jako další petrochemické tituly v regionu. Polský PKN dnes ubral dvě procenta a maďarský MOL tři procenta. Unipetrol, jehož majitelem je právě polská skupina PKN, dnes v půl dvanácté ztrácel proti pondělku 2,42 procenta a jedna akcie firmy stála 229,90 koruny.

Téměř procento dosud ztratila například farmaceutická Zentiva a Komerční banka, která v pondělí naopak zhodnotila o 2,4 procenta. V červených číslech končily dopolední obchodování také ČEZ, Philip Morris, Orco, Erste Bank či Český Telecom. "Objemy obchodů stále zůstávají pod průměrem letošního roku, a tak případný posun jednotlivých titulů opět závisí na směru a velikosti objednávky," doplnil Koděra.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK