Praha prodává obří kolo na Výstavišti za 450.000 korun

29.11.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 29. listopadu (ČTK) - Pražský magistrát prodává pouťovou atrakci, která stojí na Výstavišti. Takzvané obří kolo získá firma Kočka, která je má v nájmu a provozuje. Společnost uspěla v soutěži, nabídla nejvyšší cenu 450.000 korun, informoval po zasedání městské rady radní Pavel Klega (ODS).

Obří kolo, kterému se léta říkalo ruské kolo, koupil magistrát v roce 1989 od nizozemské firmy. Téhož roku začalo fungovat. Po celou dobu atrakci provozuje Václav Kočka. Kolo je podle magistrátu ve špatném stavu, nejvíce je poškodila povodeň před třemi lety.

"Město už do opravy kola neinvestovalo. Firma Kočka je proto opravila na vlastní náklady a udržuje v chodu do současnosti," uvedl Klega. Atrakce ale podle něho vyžaduje generální rekonstrukci odhadem za sedm milionů korun.

"Za této situace je pro nás ekonomicky nejvýhodnější atrakci prodat s tím, že kupec kolo opraví a bude je provozovat. K rozhodnutí nás vedlo i to, že toto asi není obor, ve kterém by město chtělo a mělo podnikat samo," podotkl radní.

Do soutěže se přihlásili čtyři uchazeči. Ostatní tři nabídky byly nižší, činily od 200.000 do 320.000 korun, dodal Klega.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK