Koruna po zahájení obchodů nepatrně posílila na 28,89 Kč/EUR

06.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 6. prosince (ČTK) - Koruna po zahájení obchodů nepatrně posílila na 28,89 Kč/EUR. Proti otevření trhu tak přidala zhruba dva haléře, řekl Tomáš Vlk ze společnosti Patria Online. Podle něj nebude dnešek ve znamení výraznějších výkyvů. Zprávu o prvním říjnovém přebytku obchodní bilance investoři přijali s klidem. Výsledek odpovídal očekávání. K dolaru koruna posílila o tři haléře na 24,52 Kč/USD.

Klid panuje i na eurodolarovém trhu. Dolar mírně oslabil k euru na 1,1775 USD/EUR. Vlk očekává, že svižnější obchodování lze čekat až v příštích dnech. Trh totiž netrpělivě očekává důležitá data o inflaci a vývoji HDP ve třetím čtvrtletí. V případě, že statistiky vykážou zlepšení, česká měna by mohla prorazit hranici 28,80 Kč/EUR, a výrazně tak posunout historické maximum.

Bilance zahraničního obchodu České republiky skončila v říjnu přebytkem 1,8 miliardy korun, což je meziročně o 3,5 miliardy Kč lepší výsledek a první kladné říjnové saldo v historii země. Dovoz představoval 164,6 miliardy korun a vývoz 166,5 miliardy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK