T-Mobile požádal soud, aby donutil Eurotel stáhnout reklamu

07.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 7. prosince (ČTK) - Mobilní operátor T-Mobile požádal soud, aby donutil konkurenční Eurotel ke stažení reklamy, ve které firma slibuje dva roky volání zdarma. Řekl to mluvčí Jiří Hájek. Soud již v listopadu v rámci dvou předběžných opatření označil reklamu za klamavou a nařídil Eurotelu, že nesmí slogany používat. Eurotel, který s nařízeními soudu nesouhlasí, slogany mírně upravil a inzeruje je dál.

Podle Hájka by soud mohl v nejbližší době nařídit výkon rozhodnutí, tedy stažení televizních a rozhlasových spotů, prostřednictvím exekutorské firmy. Firmě zároveň hrozí stotisícová pokuta.

"O tom, že by T-Mobile požádal soud o exekuci, nic nevíme. Pokud by to byla pravda, pak si tento postup nedokážeme vysvětlit," uvedl mluvčí Eurotelu Pavel Kaidl. Firma přesto podle něj podnikla všechny kroky k tomu, aby požadavky vyplývající z předběžných opatření splnila.

Eurotel by se měl podle nařízení Městského soudu v Praze zdržet sloganu "Volání zdarma na dva roky". Podle předběžného opatření může reklama navodit u spotřebitelů klamný dojem, že budou volat zadarmo, a může je odlákat od konkurence. Zákazník přitom jen získá navíc volné minuty v rámci tarifního programu, za který každý měsíc platí. Eurotel slogan změnil a nyní nabízí "Volaní zadarmo po dva roky do všech sítí".

Nedávno městský soud v podobném sporu předběžně rozhodl, že telekomunikační firma Czech On Line nesmí používat srovnávací reklamu s Českým Telecomem, která by mohla být pro uživatele zavádějící.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK