Zaměstnanci ČKA kapitálové životní pojistky nakonec nedostanou

07.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 7. prosince (ČTK) - Zaměstnanci České konsolidační agentury nakonec nedostanou kapitálové životní pojistky. Informoval o tom mluvčí ČKA Jiří Pekárek. Server Aktuálně.cz dnes informoval, že agentura připravila pro zaměstnance kapitálové životní pojistky, do nichž hodlá vložit 46 milionů korun. Agentura přitom za dva roky skončí a přestane existovat. Chystaný krok se však setkal s kritikou ministra financí Bohuslava Sobotky, který vyzval šéfa ČKA, aby pojistky zrušil.

ČKA podle svého vyjádření plánovala uzavření kapitálového životního pojištění jako nástroj pro udržení svých klíčových zaměstnanců ve funkci až do roku 2007. Pojištění se údajně mělo týkat zhruba 70 lidí.

"Vzhledem k situaci, kdy se v posledních měsících daří brzdit trend odchodů obtížně nahraditelných specialistů, ČKA se po zvážení všech okolností rozhodla od svého záměru odstoupit," uvedl Pekárek. Pokud by však v krátké budoucnosti nastal výrazný odliv klíčových zaměstnanců, ČKA nevyloučila, že se k myšlence určitého "stabilizačního nástroje" vrátí.

Dozorčí rada o motivačním programu zřejmě nevěděla. "Nevím o tom nic, takže vám to nemůžu nijak komentovat," reagoval předseda dozorčí rady Vlastimil Tlustý (ODS).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK